PRIVACY POLICY

Dameskleding Marie-Fleur bvba, gevestigd in de spekkestraat4 2500 Lier, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

 

Contactgegevens:

MarieFleur

Spekkestraat 4

2500 Lier

+32 3 480 64 37

info@mariefleur.be

www.mariefleur.be

 

De functionaris gegevensbescherming van Dameskleding Marie-Fleur bvba kan u bereiken via webshop@mariefleur.be

 

Deze disclaimer bevat de bepalingen en de voorwaarden die van toepassing zijn op het gebruik van de informatie en diensten die worden aangeboden door Dameskleding Marie-Fleur bvba. Je wordt als gebruiker van de site en van diensten die door de site aangeboden worden, geacht akkoord te gaan met de bepalingen van deze gebruikersovereenkomst.

 

Dameskleding Marie-Fleur bvba respecteert jouw privacy en wij informeren je graag over hoe wij je gegevens gebruiken. Als je na het lezen van deze disclaimer nog vragen zou hebben, kan je die stellen via e-mail aan info@mariefleur.be.

 

1.   Intellectuele eigendomsrechten

De inhoud van deze site, met inbegrip van de merken, logo’s, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Dameskleding Marie-Fleur bvba of rechthoudende derden.

 

2. Verantwoordelijkheid


Dameskleding Marie-Fleur bvba kan niet aansprakelijk worden gesteld voor incorrecte of foutieve gegevens op de website. Dameskleding Marie-Fleur bvba is niet verantwoordelijk ten opzichte van gebruikers of derden voor mogelijk geleden directe of indirecte schade of voor eender welke schade veroorzaakt door haar nalatigheid of vergetelheid in het voorzien en interpreteren van informatie.

 

 

3.   Persoonsgegevens die wij verwerken

Wij verzamelen geen persoonsgegevens via mariefleur.be, tenzij je ons deze bezorgt door bv. een formulier in te vullen of door je gegevens door mondeling in onze winkel door te geven. Deze gegevens worden rechtstreeks ontvangen en verwerkt door Dameskleding Marie-Fleur bvba.

 

Dameskleding Marie-Fleur bvba verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

 

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Overige persoonsgegevens die u actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
  • Locatiegegevens
  • Gegevens over uw activiteiten op onze website
  • Gegevens over uw surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)
  • Internetbrowser en apparaat type
  • Bankrekeningnummer

 

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om:

  • je vragen af te handelen
  • onze site te kunnen optimaliseren en gebruiksvriendelijker te maken
  • gepersonaliseerde advertenties te kunnen aanbieden

 

Wanneer je onze website bezoekt en alle cookies accepteert, kunnen we automatisch de volgende gegevens over jou verzamelen:

 

  • IP-adres
  • ingestelde tijdzone
  • besturingssysteem en platform
  • informatie over je bezoek inclusief de URL die je naar onze website bracht
  • je land
  • reactietijd van de pagina
  • hoe lang je bepaalde pagina’s bezoekt
  • informatie over je interactie op een pagina en de manier waarop je uiteindelijk de pagina verlaat

 

Deze gegevens bewaren we maximaal één jaar.

 

4.   Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

 

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@mariefleur.be, dan verwijderen wij deze informatie.

 

5.   Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

 

Dameskleding Marie-Fleur bvba verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

 

  • Het afhandelen van uw betaling
  • Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
  • U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • U te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • U de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
  • Om goederen en diensten bij u af te leveren
  • Dameskleding Marie-Fleur bvba verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

6.   Geautomatiseerde besluitvorming

 

Dameskleding Marie-Fleur bvba neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Dameskleding Marie-Fleur bvba) tussen zit. 

 

7.   Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

 

Dameskleding Marie-Fleur bvba bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld.

 

8.   Delen van persoonsgegevens met derden

 

Dameskleding Marie-Fleur bvba verkoopt uw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Dameskleding Marie-Fleur bvba blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

 

9.   Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Wij verwerken de cookies anoniem en we nemen de nodige maatregelen om de vertrouwelijkheid te beschermen.

a.   Cookies

Wie is verantwoordelijk voor dit cookiebeleid:

mariefleur.be, eigendom van:

Dameskleding Marie-Fleur bvba

Spekkestraat 4

2500 Lier

BTW BE 0429.174.520

Contactgegevens:

info@mariefleur.be

+32 (0)3 480 64 37

 

Wij verwerken de cookies anoniem en we nemen de nodige maatregelen om de vertrouwelijkheid te beschermen.

b.  Wat zijn cookies nu precies?

 

Cookies zijn kleine tekstbestanden die opgeslagen worden op jouw computer of mobiel apparaat. Ze worden gebruikt om websites beter en efficiënter te laten werken. Ze bewaren informatie om jouw gebruik van een website gemakkelijker te maken door bijvoorbeeld je voorkeursinstellingen te onthouden.

 

c.     Wat voor cookies gebruiken wij?

We gebruiken cookies om jou te onderscheiden van de andere gebruikers van onze website en om je een browserervaring aan te bieden die op jou afgestemd is. Daarnaast gebruiken we ze ook om je meer relevante content te kunnen tonen.

 

  • First party cookies worden enkel door je website zelf geplaatst en zorgen ervoor dat je website goed functioneert en dat je voorkeuren onthouden worden.
  • Third party cookies worden dan weer door een derde partij met een andere domeinnaam op je website geplaatst en dienen om je gebruikservaring beter en persoonlijker te maken.

 

Deze cookies kan je verder onderverdelen in:

  • Essentiële cookies die noodzakelijk zijn om een website te laten functioneren.
  • Functionele cookies die informatie over je keuzes en voorkeuren op een website bijhouden.
  • Analytische cookies, zoals Google Analytics, die informatie verzamelen over je surfgedrag en de prestaties van de website. Aan de hand van de resultaten kan de website verbeterd worden en krijg je een betere gebruikservaring.
  • Targeting cookies, zoals de Facebook pixel, registreren je bezoek aan onze website, de pagina's die je hebt bekeken en de links die je hebt gevolgd. We gebruiken deze informatie ook om de website en advertenties beter op je interesses af te stemmen.

 

d.    Welk soort informatie verzamelen we door het gebruik van cookies en wanneer verwijderen we deze?

Wanneer je onze website bezoekt en alle cookies accepteert, kunnen we automatisch de volgende gegevens over jou verzamelen: je internetprotocoladres (IP-adres), ingestelde tijdzone, besturingssysteem en platform, informatie over je bezoek inclusief de URL die je naar onze website bracht, je land, reactietijd van de pagina, hoe lang je bepaalde pagina's bezoekt, informatie over je interactie op een pagina en de manier waarop je uiteindelijk de pagina verlaat. Deze gegevens bewaren we maximaal één jaar.

 

e.     Hoe blokkeer je cookies?

Je kan ervoor kiezen om alle cookies te blokkeren of om alleen cookies van bepaalde websites te aanvaarden.  Je kan meer vernemen over cookies en hoe ze te verwijderen en beheren op deze pagina’s:

 

Cookie settings in Chrome https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en

Cookie settings in Safari https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=nl_NL

Cookie settings in Firefox https://support.mozilla.com/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer?redirectlocale=en-US&redirectslug=Cookies

Cookie settings in Internet Explorer https://support.microsoft.com/nl-be/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

 

f.    Wijzigingen van het cookiebeleid?

 

We kunnen dit beleid van tijd tot tijd aanpassen. Als gevolg van nieuwe technologie, wetgeving en voorschriften van autoriteiten zijn wij mogelijk verplicht om je te informeren over onze activiteiten die een invloed hebben op je privacyrechten (https://www.mariefleur.be/privacy-policy-cookie-restriction-mode). Je moet deze pagina af en toe raadplegen om op de hoogte te blijven van alle veranderingen.

 

g.   Welke cookies gebruikt MarieFleur Damesmode en Lingerie

 

MarieFleur Damesmode en Lingerie gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone. MarieFleur Damesmode en Lingerie gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die uw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij uw eerste bezoek aan onze website hebben wij u al geïnformeerd over deze cookies en toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

 

 

 

COOKIE name

COOKIE omschrijving

CART

De informatie uit uw winkelwagen.

CATEGORY_INFO

Slaat de categorie informatie op zodat pagina's sneller ingeladen kunnen worden.

CURRENCY

Uw ingestelde munteenheid

CUSTOMER

Een versleutelde versie van uw klanten id in onze winkel.

CUSTOMER_AUTH

Indicatie of u bent ingelogd.

CUSTOMER_INFO

Versleutelde versie van de klantengroep waartoe u behoort.

CUSTOMER_SEGMENT_IDS

Klant segmentatie ID

EXTERNAL_NO_CACHE

Een instelling indien cache is ingeschakeld.

FRONTEND

Uw sessie ID op deze server.

GUEST-VIEW

Biedt gasten aan om hun bestellingsinformatie te wijzigen.

LAST_CATEGORY

De laatste categorie die u heeft bezocht.

LAST_PRODUCT

De meest recente producten die u heeft bekeken.

NEWMESSAGE

Geeft aan of u een nieuw bericht heeft ontvangen.

NO_CACHE

Geeft aan indien cache mag gebruikt worden.

PERSISTENT_SHOPPING_CART

Een link naar de winkelwagen informatie.

STORE

De taal die u heeft geselecteerd.

USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE

Geeft aan of een gebruiker toestemming geeft om cookies te gebruiken.

VIEWED_PRODUCT_IDS

De laatste producten die u heeft bekeken.

WISHLIST

Een versleutelde verzameling van uw verlanglijst.

WISHLIST_CNT

Hoeveelheid in uw verlanglijst.

 10. Rechten


Volgens de GDPR zijn de volgende rechten van toepassing:

  • Recht op inzage/toegang: Iedere gebruiker en bezoeker waarvan je gegevens verzamelt, heeft het recht om toegang te vragen tot zijn informatie en deze in te kijken. Ook mag hij bekijken hoe zijn gegevens verwerkt worden.
  • Recht op rechtzetting: De gebruiker heeft steeds het recht om na inzage bepaalde persoonsgegevens te laten verbeteren, aanvullen of wissen.
  • Recht om te worden vergeten: De gebruiker heeft het recht om volledig uit alle systemen en databases gewist te worden.
  • Recht om klacht in te dienen: De gebruiker heeft steeds het recht om een klacht in te dienen bij de Privacycommissie wanneer hij of zij vindt dat de persoonsgegevens op een onrechtmatige manier verzameld en verwerkt worden.
  • Recht om toestemming in te trekken: Elke gebruiker of bezoeker waarvan er persoonsgegevens verzameld worden, heeft het recht om zich te verzetten tegen de verwerking van die gegevens.
  • Recht op beperking van de verwerking: De betrokkene heeft het recht om de verwerking van zijn persoonsgegevens (tijdelijk) te beperken.
  • Recht op overdraagbaarheid: De betrokkene heeft recht om zijn persoonsgegevens aan en andere verantwoordelijke over te dragen.
  • Recht om zich te verzetten tegen beslissingen op basis van geautomatiseerde verwerkingen: De gebruiker heeft het recht om de automatische profilering te laten uitschakelen.

11.         Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

 

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Dameskleding Marie-Fleur bvba en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar info@mariefleur.be. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek. Dameskleding Marie-Fleur bvba wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

12.         Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

 

Dameskleding Marie-Fleur bvba neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Wij willen je erop wijzen dat we alle passende beveiligingsmaatregelen nemen om de integriteit van jouw gegevens te beschermen en te voorkomen dat deze gelekt zouden worden. Als er via derde partijen schade aan jouw privacy wordt toegebracht kunnen wij hier niet voor verantwoordelijk zijn. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@mariefleur.be

13. Geschillen


Het Belgische recht is van toepassing op geschillen inzake de naleving van deze gebruiksvoorwaarden. Enkel de rechtbanken van Hasselt zijn bevoegd.

 

14. Wijzigingen aan deze overeenkomst


Dameskleding Marie-Fleur bvba kan deze gebruikersovereenkomst op elk moment eenzijdig wijzigen. De gewijzigde gebruikersovereenkomst zal gepubliceerd worden op mariefleur.be en van kracht worden 30 dagen na publicatie op mariefleur.be.

Deze gebruikersovereenkomst is versie 1 en dateert van15 Mei 18