fbpx

Heel wat vrouwen kennen hun bh-maat niet, en lopen daardoor rond met een slecht passende bh.

Dat is ook niet zo vreemd. Het is namelijk niet eenvoudig om uw BH-maat te berekenen, al helemaal omdat er heel wat foute informatie rondgaat.

Bovendien verandert uw BH-maat een aantal keer tijdens uw leven. De maat die u een paar jaar geleden had, is misschien vandaag niet meer de juiste.

Welke de juiste BH-maat is voor u?

Dat ontdekt u hier, dankzij onze handige BH-maatcalculator. Deze laat toe om de juiste BH-maat te berekenen.

Hoe berekent u uw bh maat?

Een BH-maat bestaat uit 2 delen. Het nummer is de borstonderwijdte of de omtrek, en de letter is de cup, die wordt bepaald door de combinatie van de borstonderwijdte en de borstwijdte.

Uw BH-maat berekenen, is niet zo moeilijk. In onze calculator moet u twee cijfers ingeven, en we leggen hier uit hoe u die zelf kan bepalen.

De borstonderwijdte

Om de borstonderwijdte te meten legt u de meter rond uw bovenlichaam, vlak onder uw borsten.

Meet de omtrek terwijl u de meter strak en horizontaal houdt.

Een spiegel kan hierbij handig zijn. 

De borstwijdte

Voor de borstwijdte legt u het meetlint op uw borsten ter hoogte van de tepels. Voor de juiste maat houdt u best rekening met de glooiing van uw borst: druk met een vinger de lintmeter tot tegen uw borstbeen.

Zorg er opnieuw voor dat de meter vooraan en achteraan op dezelfde hoogte zit. 

Bereken je maat hier

Omtrek onder de borst:  cm    
Borstomtrek:  cm

Jouw bh-maat is:  

BH-maat berekenen: let op het etiket

Uw BH-maat berekend? Dan is het tijd voor een nieuwe BH. In Belgi√ę komt u zowel de¬†Europese¬†(EU) als de¬†Franse¬†(F) maat tegen. Deze staan beide op het etiket vermeld, dus vergis u hier niet in bij het kiezen van een BH. De Franse maat is het cijfer van de Europese maat, vermeerder met 15, Lekker gemakkelijk om te rekenen dus. De meeste Belgische handelaars gebruiken standaard de Europese maat. In onze¬†webshop¬†zal u ook steeds de¬†Europese maat¬†zien.

Indien er nog vragen zijn mag je steeds contact met ons opnemen.

info@mariefleur.be of telefonisch  03 / 480.64.37

Hoe weet u dat u niet de juiste BH-maat draagt?

Aan de verschillende onderdelen kan u zien of u de juiste maat gekozen heeft, en waar u best rekening mee houdt als u een nieuwe BH koopt.

Rug

Het rugpand is het belangrijkste bij een BH, het zorgt voor 90 procent van de steun. Het is dus belangrijk dat dit goed zit. Als uw BH aan uw rug naar boven kruipt, draagt u een BH met een te grote omtrek. Bij de juiste maat zit de sluiting op uw rug op dezelfde hoogte als de beugels en komt het onder uw schouderbladen.

Beugels

Het middenvoorstuk moet tegen uw borstbeen komen en dus niet zweven, en de beugel moet ver genoeg onder uw oksel komen. Bij een goede BH zitten de beugels comfortabel en prikken of knellen ze niet.

Schouderbandjes

Als deze afzakken moeten ze iets strakker getrokken worden of staan ze te ver naar buiten. In dat geval kunt u kiezen voor een BH met gekruiste bandjes of een ander model. De schouderbandjes moeten aangepast zijn aan uw lichaam, dus bij grotere borsten kiest u het best voor bredere bandjes. Als de bandjes in de schouders snijden kunt u eventueel siliconenpads gebruiken om de druk beter te verdelen, of kiezen voor gekruiste bandjes.

Cups

Die moet mooi gesloten zijn. Als de cup kreukelig is of niet goed sluit is hij te groot. Als uw borsten boven de cups uit komen is hij te klein. Als ze onder de cup uit komen, is de omtrek te groot.