fbpx

Welke sport-bh past bij mij?

Blogberichtje van:

Een ontspannende yogasessie of een intens partijtje hardlopen? Ongeacht de sport die je beoefent, is het van essentieel belang een goede sport-bh te vinden die je lichaam het nodige comfort en het juiste niveau van ondersteuning biedt. MarieFleurtje Marina maakt je graag wegwijs in de wereld van de sport-bh’s en legt je uit waar je precies op moet letten. Kom snel te weten welke sport-bh jij nodig hebt!

Sporth-bh’s: Het geschikte support level

Wanneer je een nieuwe sport-bh kiest, moet je rekening houden met het type sport dat je beoefent en hoe groot de belasting op je borsten is. Op basis daarvan kan je kiezen uit drie verschillende support levels:

  • Level 1: geschikt voor ontspannende sportsessies zoals yoga. Bij dit type sport ga je jezelf meer comfort toeëigenen en kies je voor een luchtigere en elastischere level 1-sport-bh.
  • Level 2: aangewezen voor iets intensievere medium impact-sporten, zoals wintersport of spinning. 
  • Level 3: aangeraden voor high impact-sporten. Dit type sport-bh biedt extra ondersteuning tijdens het hardlopen of dansen. Level 3-sport-bh’s sluiten heel nauw aan en zitten strak om de buste.

Welke sport-bh bij jou past hangt ook af van de grootte van je borsten. Dames met een kleinere cupmaat zoals AA of A zijn al vaak gebaat bij een level 1-sport-bh. Dames met een grotere buste vanaf cupmaat D kiezen best voor level 3-sport-bh’s, zelfs als ze een low impact-sport beoefenen.

Het ultieme draagcomfort

Wat ook erg belangrijk is tijdens je zoektocht naar een geschikte sport-bh is het materiaal en het model.

Goed ademend materiaal 

Wanneer je een sport beoefent zit je transpiratieniveau best hoog. Het zweet dat je lichaam produceert, moet naar buiten kunnen. Om die reden is het belangrijk om te kiezen voor een stofje dat goed ademt en vochtdoorlatend is. 

De sport-bh’s in het assortiment van MarieFleur worden stuk voor stuk vervaardigd uit hoogwaardige materialen die aangenaam aanvoelen tijdens het sporten, zoals elastaan. 

Een model op maat

Verder moet een goede sport-bh je buste voldoende ondersteunen en in een driehoek om je borsten aansluiten. De bedoeling van een sport-bh is dat niet alleen je borsten, maar ook de rest van je bovenlichaam voldoende ondersteuning krijgt. 

Welke sport-bh voor hardlopen?

Beoefen je een intensiever type sport, zoals hardlopen? Dan ga je het best voor een ingekapselde sport-bh met aparte cups. Deze level 3 sport-bh’s bieden een zeer hoge ondersteuning, zitten strak om de buste en boeten niet in aan draagcomfort. Een ingekapselde sport-bh is ook voorzien van bredere bandjes en een stevige band onder de buste.

Ontdek ons aanbod sport-bh’s

Welke sport-bh draag je het best als je een gevoelige rug hebt? Een racerback- of kruisvormige sport-bh haalt de druk weg van je schouders en is minder belastend voor de rug. Een extra voordeel is dat je nooit last hebt van afvallende schouderbandjes en in alle comfort kunt sporten. 

Ook hier hangt alles af van de sport die je beoefent en je persoonlijke voorkeur. 

Heel wat vrouwen kennen hun bh-maat niet, en lopen daardoor rond met een slecht passende bh. Dat is ook niet zo vreemd. Het is namelijk niet eenvoudig om uw BH-maat te berekenen, al helemaal omdat er heel wat foute informatie rondgaat. Bereken hier je BH-maat met onze handige BH-meter.

De voordelen van een sport-bh

Nu je eruit bent welke sport-bh jou op het lijf geschreven is, vraag je je misschien ook af waarom je best kiest voor een sport-bh in plaats van een traditionele bh?

Allereerst is een gewone bh niet bestand tegen de schokken die je lichaam te verduren krijgt tijdens het sporten. 

Dankzij een goede sport-bh

  1. voorkom je onomkeerbare schade aan je borstweefsel;
  2. ga je de strijd aan met striae en hangborsten;
  3. worden zowel je borsten als je schouders ondersteund;
  4. verbeter je je sportprestaties.

Kortom, een degelijke sport-bh is onmisbaar in je sportgarderobe!

Weet je niet welke sport-bh je nodig hebt? Marina begeleidt je van A tot Z tijdens je zoektocht en staat je bij met het opmeten van je maat en het vinden van de juiste fit. Er wordt steeds rekening gehouden met jouw lichaamstype, persoonlijke wensen en smaak.

Vind je dit leuk? Deel het met je vrienden en familie!