fbpx

Welke sport-bh kies ik het best?

Een ontspannende yogasessie of een intens partijtje hardlopen? Ongeacht de sport die je beoefent, is het van essentieel belang een goede sport-bh te vinden die je lichaam het nodige comfort en het juiste niveau van ondersteuning biedt. MarieFleurtje Marina maakt je graag wegwijs in de wereld van de sport-bh’s en legt je uit waar je precies op moet letten.

Sporth-bh’s: Het geschikte support level

Wanneer je een nieuwe sport-bh kiest, moet je rekening houden met het type sport dat je beoefent en hoe groot de belasting op je borsten is. Op basis daarvan kan je kiezen uit drie verschillende support levels:

  • Level 1: geschikt voor ontspannende sportsessies zoals yoga. Bij dit type sport ga je jezelf meer comfort toeëigenen en kies je voor een luchtigere en elastischere level 1-sport-bh.
  • Level 2: aangewezen voor iets intensievere medium impact-sporten, zoals wintersport of spinning. 
  • Level 3: aangeraden voor high impact-sporten. Dit type sport-bh biedt extra ondersteuning tijdens het hardlopen of dansen. Level 3-sport-bh’s sluiten heel nauw aan en zitten strak om de buste.

Het ultieme draagcomfort

Wat ook erg belangrijk is tijdens je zoektocht naar een geschikte sport-bh is het materiaal en het model.

Goed ademend materiaal 

Wanneer je een sport beoefent zit je transpiratieniveau best hoog. Het zweet dat je lichaam produceert, moet naar buiten kunnen. Om die reden is het belangrijk om te kiezen voor een stofje dat goed ademt en vochtdoorlatend is. 

De sport-bh’s in het assortiment van MarieFleur worden stuk voor stuk vervaardigd uit hoogwaardige materialen die aangenaam aanvoelen tijdens het sporten, zoals elastaan. 

Een model op maat

Verder moet een goede sport-bh je buste voldoende ondersteunen en in een driehoek om je borsten aansluiten. De bedoeling van een sport-bh is dat niet alleen je borsten, maar ook de rest van je bovenlichaam voldoende ondersteuning krijgt. 

Een racerback- of kruisvormige sport-bh haalt de druk weg van je schouders en is minder belastend voor de rug. Een extra voordeel is dat je nooit last hebt van afvallende schouderbandjes en in alle comfort kunt sporten. 

Ook hier hangt alles af van de sport die je beoefent en je persoonlijke voorkeur. 

De voordelen van een sport-bh

Vraag je je af waarom je best kiest voor een sport-bh in plaats van een traditionele bh?

Allereerst is een gewone bh niet bestand tegen de schokken die je lichaam te verduren krijgt tijdens het sporten. 

Dankzij een goede sport-bh

  1. voorkom je onomkeerbare schade aan je borstweefsel;
  2. ga je de strijd aan met striae en hangborsten;
  3. worden zowel je borsten als je schouders ondersteund;
  4. verbeter je je sportprestaties.

Kortom, een degelijke sport-bh is onmisbaar in je sportgarderobe!

Hulp nodig bij het kiezen van een sport-bh? Marina begeleidt je van A tot Z tijdens je zoektocht en staat je bij met het opmeten van je maat en het vinden van de juiste fit. Er wordt steeds rekening gehouden met jouw lichaamstype, persoonlijke wensen en smaak.

Bezoek onze winkel voor advies op maat of plan een persoonlijk shopmoment op afspraak in! 

 

X