fbpx

Je bh wassen? Zo hou je je bh in topconditie

Als je investeert in mooie bh’s, wil je er natuurlijk voor zorgen dat ze zo lang mogelijk meegaan en hun vorm behouden. Een essentieel onderdeel van het behoud van je bh’s is een correcte wasbeurt.
MarieFleurtje Katrijn deelt enkele tips om je bh’s in topconditie te houden, zelfs na herhaaldelijk wassen.

Blogberichtje van: Katrijn

1. Gebruik een waszakje

Bh’s hebben delicate stoffen en onderdeeltjes, zoals beugels, die gemakkelijk beschadigd kunnen raken in de wasmachine. Gebruik daarom altijd een waszakje om je bh’s te beschermen tijdens het wassen. Zo voorkom je dat de bh verstrikt raakt met andere kledingstukken en behoud je de vorm en kwaliteit.

2. Kies de juiste temperatuur

Was je bh’s altijd op een lage temperatuur, bij voorkeur op 30 graden Celsius. Hoge temperaturen kunnen de elasticiteit van de stof beschadigen en de vorm van de bh veranderen. 

Je vermijdt best een kookwasprogramma, omdat dit te agressief is voor de delicate stoffen van je bh’s. 

Ook handwas is riskant. Vaak laten mensen met een handwas het water veel te warm worden. Lauw water is voor veel mensen al snel 40 graden Celsius.

3. Was met een mild wasmiddel

Kies wanneer je je bh’s wast voor een mild wasmiddel speciaal ontworpen voor delicate stoffen. Vermijd wasmiddelen die harde chemicaliën bevatten, omdat deze de stof kunnen beschadigen en de kleur kunnen vervagen.

4. Vermijd de droogkast

Het is verleidelijk om je bh’s snel te drogen in de droogkast, maar ook dit is nefast voor de stof en de vorm van de bh. 

Veel bh’s hebben metalen beugels, die bedekt zijn met plastic topjes om te voorkomen dat ze prikken. Wanneer je een bh in de droogkast stopt, kan de hitte ervoor zorgen dat deze plastic topjes smelten. Dit leidt niet alleen tot ongemak tijdens het dragen, maar kan er ook toe leiden dat de bh onherstelbaar beschadigd raakt.

Hang je bh’s dus liever op een droogrek en laat ze op natuurlijke wijze drogen. Dit helpt om de elasticiteit van de stof te behouden en voorkomt krimpen.

5. Berg je bh’s correct op

Als je je bh’s niet draagt, bewaar ze dan op een manier die de vorm behoudt. Leg de bh’s plat in een lade met de cups in elkaar. Zorg ervoor dat de cups niet worden samengedrukt om vervorming te voorkomen.

Wanneer is het tijd om je bh te vervangen?

Een goed onderhouden bh gaat gemakkelijk 2 tot 3 jaar mee. Maar hoe weet je wanneer het tijd is om afscheid te nemen? Let op tekenen zoals het verslappen van de rugband. Als de rek verdwijnt, is het tijd om plaats te maken voor een nieuwe favoriet.

Op zoek naar lingerie?

Heb je een vraag over lingerie? Of zoek je een nieuwe bh, maar weet je niet precies welke maat of model?

Kom gerust eens langs in de winkel: onze MarieFleurtjes vinden je perfecte match. 

Vind je dit leuk? Deel het met je vrienden en familie!