fbpx

Wat is de beste shapewear voor mijn lichaam?

Ben jij op zoek naar de beste shapewear om je buik of billen te corrigeren?

MarieFleurtje Ellen is één van onze lingeriestylistes en shapewearexpert.
Zij legt in dit artikel uit welke verschillende modellen shapewear er zijn en welke het best op jouw lijf geschreven zijn om buikje of billen te camoufleren.

Blogberichtje van: Ellen

Shapewear: een korte inleiding

De beste shapewear sluit mooi aan en voelt als een soort van tweede huid. Het siliconen boordje zorg ervoor dat de shapewear mooi blijft zitten wanneer je beweegt. 

Shapewear is doorgaans verkrijgbaar in drie kleuren:

  • zwart;
  • wit;
  • huidskleur.

Tijdens de zomer zijn wit en huidskleur ideaal. Gedurende de koude wintermaanden is zwart dan weer een populaire keuze. 

De eerste shapewear was de verstevigende slip. Tot aan de borst neemt deze alles weg. Ondertussen is het assortiment uitgebreid naar shapewear met een pijpje, body’s, jurken, noem maar op. Buik en billen zijn de voornaamste zones die vrouwen willen corrigeren. 

Extra tips

  1. Niet zeker welke maat je moet nemen? Gewoon dezelfde als jouw gewoonlijke maat in kleding!
  2. Als je shapewear lager valt dan tot juist onder je bh en je het continu moet optrekken, dan heb je wellicht de verkeerde maat genomen. Een maatje groter is dan aangewezen. 

Hoe corrigeer je het best een buikje?

Shapewear om je buik te verdoezelen hangt sterk af van wat je zelf prettig vindt. Zo vinden sommige mensen het erg onaangenaam om shapewear te dragen die te hoog over de buik komt.

Eén van de meest populaire shapewearmodellen om een buikje te camoufleren, is de corrigerende slip die net onder de bh komt.

Als je liever geen druk wilt leggen wilt leggen op je maag, zijn shapewearbody’s een uitstekende keuze. Hier heb je de keuze tussen body’s met voorgevormde bh die minder shapet en body’s zonder (voorgevormde) bh. 

 

Wat is de beste shapewear voor je billen?

Wanneer je je billen wilt corrigeren zonder dat het aftekent, is een model met pijpjes de beste shapewear om aan te trekken. Zo ben je er zeker van dat als je een nauwsluitend kleedje draagt, je van de shapewear helemaal niets ziet. 

 

Ontdek de beste shapewear bij MarieFleur!

Kom je graag onze shapewear ontdekken? Zoek je ietwat stevigere shapewear zoals die van PrimaDonna? Of zoek je lichte shapewear met kanten accenten zoals die van MarieJo? Onze lingeriestylistes staan voor je klaar! Boek een gratis afspraak met shapewearexpert Ellen of een ander MarieFleurtje naar keuze voor advies op maat. 

Vind je dit leuk? Deel het met je vrienden en familie!