fbpx

Welke kleding past bij mijn lichaam? Kledingtips voor elk figuur!

Sta jij ook vaak te zuchten voor je kledingkast omdat niets behoorlijk lijkt te passen? Zou je graag weten hoe je jouw lichaam het best tot z’n recht laat komen met de juiste kledij? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! MarieFleurtje Ines legt je graag de basics uit van hoe je je het best kunt kleden naargelang je figuur en geeft je enkele essentiële kledingtips. 

 

Verlengende kledingtips voor kleine dames

 

Ben je klein(er) van gestalte? Dan heeft Ines enkele tips om je lichaam visueel te verlengen.

Zo zijn rokken of jurkjes op of onder de knie perfect om je benen optisch langer te maken. Kortere rokken hebben namelijk nogal vaak de neiging je een kinderlijke look te geven wanneer je iets kleiner bent. 

Lange jurken of maxi-rokken behoren zeker ook tot de opties. Het mooiste effect krijg je wanneer je twee vingers boven de enkel vrij houdt. Om je maxi-jurk het best tot z’n recht te laten komen, ga je bovendien het best te werk met één effen kleur; dat heeft namelijk een verlengend optisch effect.

Andere tips om je lichaam langer te laten lijken?

  1. Een split in je rok of jurk;
  2. Een fijn ceintuurtje;
  3. Kleedjes met een kraag of met een rij knoopjes bovenaan;
  4. Een lange halsketting;
  5. Een broek met rechte pijpen. 

Het type schoen is eveneens van essentieel belang. Kies geen model met riempje, want dat zorgt voor een verkleinend optisch effect. Ga voor open modellen die je been optisch verlengen. 

 

Verkortende kledingtips voor grote dames 

 

Heb jij er nood aan om je lichaam ietsje te verkorten? Ines legt in de volgende tips uit hoe je kleine veranderingen kunt toepassen op je garderobe waardoor je een verkortend effect krijgt. 

Prints zijn een absolute aanrader! Ze nemen de aandacht weg van je lengte en zorgen ervoor dat je een stuk korter lijkt. De meeste mensen komen maar moeilijk weg met een horizontaal streepje, maar als je langer bent, brengt dit motiefje alles mooi in balans. Om deze reden is colour blocking ook perfect voor grote dames waar je met verschillende kleuren kunt spelen.

 

Wat betreft de bovenstukken ga je het best voor:

 

  • langere vesten en jassen die minstens over je heupen vallen en dus zo je benen verkorten;
  • een langere lengtemaat qua broeken. Kortere modellen zijn een no-go wanneer je heel zelfbewust bent over je lange benen. 
  • brede broeken zoals het flared model: een wijdere broek geeft meer breedte ten opzichte van een skinny broek en breekt als het ware de lengte; 
  • een mooie statement-ketting die de aandacht verschuift naar je bovenlichaam.

Let op met broeken die hoog in de taille vallen. Ze verkorten je bovenlijf waardoor je benen nog langer lijken. Hetzelfde geldt voor ⅞-broeken. 

 

Verslankende kledingtips voor volslanke dames

 

Heb je een maatje meer? Besteed dan de nodige aandacht aan kleuren, stoffen en motieven. 

 

Afslankende kleuren

 

Felle kleuren zijn prima voor plussize dames, maar het is belangrijk wat je exact wilt benadrukken. Voel je je onzeker over je buste, maar ben je heel blij met je benen? Draag dan felle kleuren onderaan!

Wanneer je een felle kleur van top tot teen draagt, werkt dit ook afslankend. 

Hetzelfde geldt voor lichte kleuren. Deze vallen ook erg op, dus draag ze enkel om de lichaamsdelen te accentueren waar jij de aandacht wilt. Donkere kleuren slanken daarentegen af en zijn dus uitermate geschikt voor zones waar jij de aandacht van wilt afleiden.

 

Los vallende stoffen

 

Ga voor soepel vallende stoffen die een degelijke dikte hebben. Te dunne stofjes laten werkelijk alles zien en te zware, stugge stoffen doen jouw rondingen geen eer aan. 

 

Motiefjes en prints

 

Wil je voor een print gaan? Dat kan! Kies voor een motiefje dat mooi doorloopt en de aandacht niet op bepaalde zones fixeert. Een leuke print zorgt er trouwens ook voor dat je hobbeltjes en bobbeltjes mooi gecamoufleerd blijven. 

Wil je de aandacht afleiden van je volle boezem? Of zou je graag je buikje camoufleren met een flatterende broek? MarieFleurtje Ines is recht voor de raap en zet je mooiste eigenschappen in de spotlights. Maak gratis een afspraak voor stijladvies op maat of breng een bezoekje aan MarieFleur in Lier

 

X