fbpx

Een outfit in print-op-print: do of don’t?

“Kan ik print-op-print dragen, of wordt het dan een beetje te druk?”. Die vraag krijgen we vaak te horen in onze modeafdeling.
MarieFleurtje Katrijn legt uit hoe je print-op-print stijlvol combineert.

Blogberichtje van: de MarieFleurtjes

Print-op-print: weer helemaal hot

Vroeger was de regel om prints te combineren met effen stukken om het geheel in balans te houden. Maar de mode evolueert, en nu zijn print-op-print- en zelfs effen-op-effen-combinaties helemaal in de mode.

Stijlvolle opties om te experimenteren met prints

Bij MarieFleur hebben we een scala aan prachtige kledingitems die perfect zijn voor print-op-print-combinaties. Neem bijvoorbeeld de mooie en kleurrijke collectie van Caroline Biss, die zich perfect leent voor deze trend. 

Tip: Draag een printbroek met een bijpassende top en gooi er een leuke kimono overheen voor een extra vleugje flair.

Effen-op-effen: tijdloos en chic

Natuurlijk is effen-op-effen ook perfect mogelijk. Dit is een tijdloze en chique optie die altijd goed staat. Kies bijvoorbeeld voor een tetra ensemble in dezelfde kleur: perfect voor de zomer én gemakkelijk te dragen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Mix & match voor elke gelegenheid

Wil je het geheel een beetje breken? Combineer dan een effen top met een gedrukte kimono voor een interessante gelaagde look

Print-op-print draag je voor elke gelegenheid. Ga je naar een feestje? Kies dan voor een opvallende outfit met verschillende prints. Ga je naar het werk? Kies dan voor een subtielere outfit met twee prints in dezelfde kleurenfamilie.

5 tips voor geslaagde print-op-print-combo’s

Ben je geïnspireerd geraakt om je garderobe te upgraden met gedurfde printcombinaties? Hier zijn 5 tips voor een geslaagd resultaat

  1. Kies prints die qua kleuren bij elkaar passen.
  2. Combineer prints met verschillende groottes.
  3. Gebruik een effen kledingstuk om de outfit te breken.
  4. Niet alle prints passen bij elkaar. Experimenteer gerust om te zien wat je mooi vindt.
  5. En vooral: durf te combineren.

Print-op-print bij MarieFleur

Durf jij de print-op-print-trend aan? Kom dan zeker eens langs bij MarieFleur. We hebben een ruime collectie kleding en accessoires met verschillende prints. Onze MarieFleurtjes helpen je graag bij jouw zoektocht naar de perfecte outfit.

Vind je dit leuk? Deel het met je vrienden en familie!