fbpx

Het belang van een goede sportbeha


Sporten is gezond, daar zijn we het allemaal over eens. Maar wist je dat je ook goed voor je borsten moet zorgen tijdens het sporten? Zonder de juiste ondersteuning kunnen je borsten pijn doen, uit vorm raken en zelfs verslappen.

Bekijk waarom een goede sportbeha zo belangrijk is en hoe je de perfecte pasvorm voor jouw figuur vindt.

Blogberichtje van: de MarieFleurtjes

Waarom een sportbeha?

Wanneer je sport, bewegen je borsten meer dan normaal. Hierdoor kunnen de bandjes van je normale bh afzakken, met pijn en irritatie tot gevolg. Bovendien zorgt de beweging van je borsten ervoor dat de huid uitrekt, waardoor je borsten op latere leeftijd verslappen.

Weetje: Wat gebeurt er als die borsten op en neer gaan? In je borst zitten kleine celletjes en die gaan scheuren. Dit maakt dat als je jong bent, die scheurtjes nog snel gaan herstellen. Maar op latere leeftijd gaat dat ervoor zorgen dat je borsten sneller hangen. En dat is natuurlijk wat we willen voorkomen.

Een goede sportbeha biedt optimale ondersteuning en comfort tijdens het sporten. De bandjes zijn breder en steviger dan die van een normale bh, en de cups omsluiten je borsten volledig. Zo houdt je je borsten op hun plaats wanneer je sport sporten en voorkom je ongemakken.

De perfecte pasvorm

Bij een sportbeha is het belangrijk om op de pasvorm te letten. De beha moet comfortabel zitten en goed aansluiten, zonder te knellen of te schuren. Let op de volgende punten:

  • De bandjes moeten comfortabel om je schouders zitten en niet afzakken. Ze mogen niet te strak zitten, want dan kan dat pijn doen in je nek en schouders.
  • De cups omsluiten je borsten volledig zonder te knellen. Er mag geen ruimte zijn tussen de cup en je borst.
  • De sluiting hoort stevig te zijn en gemakkelijk te openen en sluiten.

Verschillende soorten sportbeha’s

Er zijn verschillende soorten sportbeha’s verkrijgbaar, elk met hun eigen kenmerken. Zo zijn er sportbeha’s met of zonder beugel, met of zonder padding, en met verschillende soorten bandjes. 

Hou je van een crossback? Dan kan dit ook zeker. Ook voor jonge meisjes. Superbelangrijk is dat ze op tijd starten met een sportbeha. Vanaf het moment dat er een borstontwikkeling is, raden we aan om een (sport)beha te dragen.

De beste sportbeha voor jou hangt af van je sport, figuur en persoonlijke voorkeuren.

Kom langs bij MarieFleur voor persoonlijk beha-advies

Zoek je de perfecte sportbeha? Kom dan langs bij MarieFleur in Lier. Onze ervaren styliste helpt je graag bij het vinden van de juiste beha voor jouw figuur en (sport)behoeften. We hebben een ruime collectie sportbeha’s van verschillende merken in alle soorten en maten.

Vind je dit leuk? Deel het met je vrienden en familie!