fbpx

Ontdek de visie van Xandres: inclusieve mode en duurzaamheid

Bij MarieFleur zoeken we altijd manieren om onze klanten te inspireren en te informeren over de nieuwste ontwikkelingen in de modewereld. Onlangs hadden we het genoegen om Didier Van Den Bosch, brand director en head of design van Xandres, te spreken voor een inspirerend interview over inclusieve mode en duurzaamheid.

Blogberichtje van: de MarieFleurtjes

Inclusieve mode voor elke vrouw

“Inclusiviteit is een kernwaarde bij Xandres. We willen vrouwen van alle maten, vormen en persoonlijkheden omarmen”, zegt Didier Van Den Bosch. Hij benadrukt het belang van het aanbieden van kledingstukken die variëren van eenvoudig en ingetogen tot kleurrijk en trendy, zodat elke vrouw haar eigen persoonlijkheid kan uitdrukken. Bij Xandres draait het allemaal om het creëren van een collectie waarin vrouwen zich goed en zelfverzekerd voelen, ongeacht de gelegenheid.

Terug naar eenvoud: de trends voor dit seizoen

Didier Van Den Bosch deelt ook enkele inzichten in de trends voor dit seizoen. Hij merkt dat er een beweging is naar eenvoudige modellen en prints, waarbij minder prints worden gebruikt en de nadruk ligt op simpele en rustgevende ontwerpen.

“We voelen een verlangen naar rust en nostalgie, waarbij mensen teruggrijpen naar eenvoudige elementen die hen doen denken aan hun jeugd,” legt Didier Van Den Bosch uit. Een interessant detail was het gebruik van een print geïnspireerd op kindertekeningen, wat een gevoel van kalmte en eenvoud toevoegt aan de collectie. Didier Van Den Bosch benadrukt dat Xandres altijd streeft naar het aanbieden van kledingstukken die gemakkelijk te dragen zijn en een gevoel van vertrouwen geven aan de drager.

Duurzaamheid als prioriteit

Naast inclusieve mode is duurzaamheid een centraal punt in de filosofie van Xandres. Didier Van Den Bosch deelt hoe het merk zich inzet voor duurzame praktijken, van duurzame stoffen gebruiken tot reizen voor productie minimaliseren.

“We zijn toegewijd aan het verminderen van onze impact op het milieu. Dit omvat duurzame stoffen gebruiken en onze ecologische voetafdruk minimaliseren,” legt Didier Van Den Bosch uit. Xandres werkt samen met duurzame start-ups en maakt gebruik van reststoffen om hun impact op het milieu te verminderen.

Het merk wordt gedreven door een voortdurende verbetering op het gebied van duurzaamheid en heeft als doel om tegen 2025 aanzienlijke vooruitgang te boeken. Didier Van Den Bosch benadrukt dat dit een uitdagend maar haalbaar doel is, dankzij de toewijding van het hele team aan het vinden van innovatieve oplossingen voor duurzame mode.

Ontdek de nieuwste collectie van Xandres bij MarieFleur en vind de perfecte pasvorm die bij jou past. Want bij MarieFleur geloven we dat elke vrouw het verdient om zich mooi en zelfverzekerd te voelen, elke dag van het jaar.

Vind je dit leuk? Deel het met je vrienden en familie!