fbpx

Welk kleurtype ben ik?


Vind je het moeilijk te bepalen met welke kleuren je het best staat?

Er zijn in essentie vier kleurtypes die aangeven welke kleuren flatterend werken.

Altijd al willen weten hoe een seizoenstype wordt bepaald?

MarieFleurtje Katrijn vertelt hoe je erachter komt of je nu een lente-, zomer-, herfst- of wintertype bent.

Blogberichtje van: Katrijn

Hoeveel verschillende kleurtypes zijn er?

Standaard werken we dus met vier kleurtypes. Welke factoren bepalen welk type jij bent? Wel, jouw seizoenstype hangt af van de kleur van je

 

 • ogen;
 • haar;
 • en huid.

 

Er zijn twee koele seizoenstypes, namelijk het zomer- en wintertype. De warme kleuren vind je terug in de herfst- en lentetypes. We bekijken even in detail hoe zo’n doorsnee kleurtype eruitziet per seizoen: 

 

 1. Het lentetype

Als je een lentetype bent, heb je een lichte huid, soms met sproetjes. Je wordt moeilijk bruin in de zomer en hebt een warme, gelige ondertoon. Je haarkleur is licht- tot middendonker met gouden of rode accenten. Je ogen zijn veelal licht van kleur: meestal gaat het hier om lichtgroene, blauwe of lichtbruine tinten. 

 

 1. Het zomertype

Zomertypes zijn vaak blond. In tegenstelling tot lentetypes hebben ze een koele ondertoon. Net zoals de huid eigenlijk: een bleek, porseleinen velletje met rozige ondertoon is typisch voor een zomertype. Wanneer je een zomertype bent, heb je blauwe, grijze of groene ogen. Net zoals lentetypes wordt je moeilijk bruin in het zonnetje. 

 

 1. Het herfsttype

Bruine of groene ogen in combinatie met donker haar met een warme gloed? Dan is de kans groot dat jij een herfsttype bent. Dit seizoenstype herken je verder aan hun lichte tot lichtgetinte huidskleur. Herfsttypes hebben net zoals lentetypes vaak sproetjes.

 

 1. Het wintertype

Net zoals het andere koele kleurtype, het zomertype, heeft het wintertype een lichte of beige huid met blauwe ondertoon. De haarkleur is donker en zorgt vaak voor een fel contrast met de ietwat bleke huidskleur.

Heb jij na het lezen van de vier seizoenstypes een idee van welke type jij bent? Mooi! Kleurtypes bepalen is echter geen exacte wetenschap. Soms kan het zijn dat je gewoon een mix bent van verschillende types. Pin je dus zeker niet vast op de resultaten die je van een kleurconsulente of styliste meekrijgt. Jouw buikgevoel heeft nog altijd de bovenhand.

Hoe bepalen we kleurtypes bij MarieFleur?

Kleurtypes bepalen gaat eigenlijk best eenvoudig in z’n werk. Bij MarieFleur bekijken onze stylistes samen met jou of je gezicht beter uitkomt met een zilveren of een gouden doek op de achtergrond.

 

Wanneer je beter staat met zilverachtige tinten, ben je een koel kleurtype (zomer of winter). Flatteert goud jou meer? Dan ben je een warm kleurtype (lente of herfst).

 

Welke kleuren voor welk kleurtype? 

Is jouw kleurtype bepaald, maar weet je nog steeds niet welke tinten jou het leukst staan? Hieronder sommen we in grote lijnen even op welke kleuren mooi matchen met jouw kleurtype:

 

 • lentetype: lichte pasteltinten, zandkleuren, zachte goudtinten, koraalrood, mosgroen;
 • zomertype: koele kleuren met een blauwe ondertoon, zoals blauwgrijs of lavendel;
 • herfsttype: aardekleuren, zoals kaki, beige, terracotta, olijfgroen, bruinrood;
 • wintertype: net zoals het zomertype koele kleuren, maar deze mogen best fel zijn zoals tomaatrood en koningsblauw. 

 

Zoals hierboven aangegeven zijn kleurtypes echter slechts een richtlijn die je niet blind hoeft te volgen. Is het volgens jouw seizoenstype afgeraden om grijs te dragen, maar vind je dit een leuke kleur om te dragen? Niets houdt je tegen!

Denk er ook aan dat make-up, gekleurd haar en bepaalde accessoires kunnen beïnvloeden waar je goed mee staat. Het gaat erom waar je je goed in voelt en dat blijft erg persoonlijk. 

Benieuwd wat jouw kleurtype is? Boek gratis een MarieFleurtje van jouw keuze en laat je vrijblijvend adviseren!

Vind je dit leuk? Deel het met je vrienden en familie!