fbpx

De juiste bh-maat meten: enkele tips & tricks


Wist je dat maar liefst 85% van alle vrouwen de verkeerde bh-maat draagt?

De juiste bh-maat meten is dan ook van cruciaal belang bij de zoektocht naar de perfecte ondersteuning van je buste.

In dit artikel legt MarieFleurtje en lingerie-expert Katrijn uit hoe ze te werk gaan bij MarieFleur en waar je op moet letten bij het bepalen van de juiste bh-maat.

Blogberichtje van: Katrijn

Hoe zie je dat je een verkeerde bh-maat draagt? 

Een verkeerde bh-maat kan zich uiten op verschillende vlakken. De perfecte bh biedt voldoende ondersteuning op de rug, maar soms is die rugomtrek te groot. Wat zie je dan? De rugsluiting kruipt omhoog, je borsten gaan hangen en je neemt automatisch een verkeerde houding aan.

Wat gebeurt er als je rugomtrek te klein is? Dan krijg je last van de alom bekende en niet zo flatterende zijkwabjes boven of onder je bh

Het is ook mogelijk dat je een te grote of te kleine cup draagt. Bij een te grote cup heb je te maken met een inkijk. Bij een te kleine cup durft het voor te vallen dat het lijkt of je vier borsten hebt. 

Waarom is het belangrijk om je de juiste bh-maat te laten aanmeten? Een borst bestaat uit heel teer, kwetsbaar weefsel. Bij een verkeerde bh-maat krijg je gemakkelijk last van ontstekingen, omdat er zoveel kliertjes en kanalen in je borsten schuilgaan. 

Extra tips voor een optimale bepaling van je bh-maat

Zorg er altijd voor bij het bepalen van je bh-maat dat:

  • de beugels mooi onder je borsten zitten en niet in je borsten snijden;
  • het middenstuk zich op het borstbeen bevindt;
  •  de cups perfect rond je buste passen. 

De juiste bh-maat meten bij MarieFleur

Bij MarieFleur hebben we zo’n 120 verschillende bh-maten. Onze cupmaten gaan van A tot K; de omtrekken liggen tussen 65 en 120 cm. Dan klinkt het niet gek dat we heel veel belang hechten aan het bepalen van de juiste bh-maat, toch?

Heel veel dames gaan graag in hun eentje op zoek naar een nieuwe bh, maar we raden aan om steeds de hulp in te schakelen van een professional. Je verandert namelijk vijf keer in je hele leven van bh-maat. Denk maar aan puberteit, gewichtsschommelingen, zwangerschap, borstvoeding, menopauze, noem maar op. Het bepalen van de juiste bh-maat ligt dus zeker niet voor de hand. Passen, passen, passen is de boodschap!

Onze lingerie-expertes zijn stuk voor stuk getraind in het vinden van de geknipte maat. Dit is onze werkwijze:

  • Door middel van ervaring en expertise wordt gevraagd aan de klant een bh uit de winkel aan te trekken, waarvan we ongeveer denken dat dit de maat is. 
  • Vervolgens wordt de rug- / buikomtrek onder de borst – met de bh aan – gemeten. Meet je 78 cm? Dan gaan we over naar 80 cm. Dat is de Europese bh-maat in omtrek.
  • De cup wordt bepaald door de omtrek op de buste te meten. Het verschil tussen de omtrek onder de borst en de omtrek op de borst is de cupmaat.
  • Tot slot worden de bandjes aangepast voor de ultieme pasvorm.

Een extra weetje: koop een bh altijd met de rugsluiting op de meest maximale stand. Een bh bevat namelijk veel elastaan. Met het wassen en ouder worden rekt hij hoe dan ook uit en moet je vaak strakker gaan in de sluiting. 

Ga je naar een feestje? Breng je party-outfit naar MarieFleur; dan bekijken we samen welke bh je het best onder je kledij draagt!

Een Franse bh-maat omrekenen naar een Europese bh-maat

In België werken we voornamelijk met Europese en Franse maten. Amerikaanse maten zijn quasi niet van toepassing, maar omdat Frankrijk best een grote speler is, blijft die informatie vaak op het etiket staan. 

Eigenlijk is het omrekenen van een Franse naar een Europese bh-maat erg eenvoudig. De cupmaat blijft hetzelfde, maar bij de omtrek wordt er 15 cm bijgeteld. Zo wordt een 75C in Europese maat een 90C in Franse maat.

 

Verschillende bh-modellen voor verschillende noden

Postoperatieve bh’s

Na een operatie heb je nood aan een ander type ondersteuning dan gewoonlijk. Zo heb je bij een borstvergroting extra ondersteuning nodig.

Wat wel altijd aangeraden wordt bij alle postoperatieve bh’s is een sluiting aan de voorkant. Het is vaak lastig en pijnlijk om je in bochten te moeten wringen na een operatie, dus wordt er voor gemak geopteerd. 

Verder zijn natuurlijke vezels, ademende stoffen en naadloze modellen top voor dames die een operatie hebben ondergaan. 

 

Bh’s voor ongelijke borsten

Er zijn dames die na een zware ziekte (een deel van) hun borst verliezen. Onze bandagiste Ann meet vrouwen met ongelijke borsten de perfecte (deel)prothese aan en gaat uiterst begripvol en professioneel te werk.

Deze protheses worden terugbetaald door het ziekenfonds wanneer je een voorschrift hebt, doordat Ann gekwalificeerd bandagiste is. 

MarieFleur heeft een ruim assortiment aan prothese-bh’s voor een optimaal draagcomfort. Ze hebben doorgaans bredere bandjes, een hogere cup en een speciale ruimte in de cup voor de prothese. 

Een tip voor het vinden van de juiste bh-maat bij ongelijke borsten? Hou altijd rekening met de grootste borst qua cup.

 

De juiste bh-maat voor elk type buste

Op zoek naar een minimizer, bandeaumodel, push-up of triangelmodel? Onze lingeriestylistes helpen je bij het meten van de juiste bh-maat, ongeacht het model. Ga voor een unieke ervaring en boek gratis een MarieFleurtje naar keuze voor een gepersonaliseerde shopervaring!

Vind je dit leuk? Deel het met je vrienden en familie!